#Workshop

Introduksjonkurs i fotografering

14. Mars i Trondheim

Fotograf Bjørn Christiansen holder introduksjonskurs i fotografering den 14. mars 2015. Kurset er for alle som ønsker grunnleggende innføring i kamerateknikk og komposisjon. Det er ingen krav til forkunnskaper, men krever at kursdeltakeren eier eller har tilgang på et speilreflekskamera, speilløst kamera eller kompakt kamera med muligheter for manuelle instillinger.

Huskeliste:

  • Kamera
  • Objektiv
  • Minnekort
  • Klær etter vær
Det er ikke behov for stativ, men hvis du har kan du godt ta det med.

#Program

  • Del 1: I denne delen av kurset har jeg først en kort oppsummering om historien bak dagens kamera er for å lettere kunne forstå fysikken og teorien bak å fotografere et bilde. Vi skal se nærmere på nye og gamle speilreflekskameraet, forskjellige objektiv og gå igjennom ISO, lukker og blender-variablene for å få til en god eksponering.
  • Del 2: I del 2 av kurset skal ut å bruke kunnskapen vi lærte i praksis. Vi skal på en liten byvandring i Trondheim og besøke kjente og ukjente deler av Trondheim.
  • Del 3: Vi samles etter byvandringen igjen og går igjennom bildene og gir tilbakemelding på hverandres arbeid.

#Fotografen

Bjørn Christiansen

Jeg fikk mitt første kamera for rundt 20 år siden av foreldrene mine for å ta bilder fra speiderturer og reiser. I 2005 kjøpte jeg mitt første digitale speilreflekskamera, som igjen førte til en jobb i Fovea A/S, et av landets største skolefoto-firma, hvor jobbet jeg som freelanser i to år. Å fotografere 150-200 portretter i løpet av en dag var i starten veldig skummelt, men etterhvert som jeg fikk mer erfaring gikk det meste på automatikk hvor jeg fant teknikker for å få frem de uttrykkene jeg ønsket. I 2009 startet følte jeg for å komme meg videre i karrieren og søkte meg inn på Norsk Fotofagskole. I 2011 gikk ut med en diplom og var klar for nye utfordringer.

Etter fotofagskolen har jeg jobbet mye innen reklame-, dokumentar-, portrett- og motesjangeren med høyt tempo og korte tidsfrister med kunder som IKEA, Orega/Norservice, HK-Reklamebyrå, Centerteam Reklamebyrå, Runway Passport, Norbit, Posisjon, Riis Bilglass og Trondheim Kino. Jeg har også begynt å snuse på filmsjangeren og har fått en god del musikkvideoer og småklipp i portfolioen min.

 

Å kunne levere et bra sluttprodukt til en kunde krever mer enn et godt kamera. Mye av jobben ligger i planlegging, som for eksempel og velge riktig location, styling og modell. Når man kommer på opptaket har man lite tid til å sette seg ned å stille inn kameraet. Mye av det som gjøres på selve opptaksdagen går på erfaring. I kurset vil jeg gå igjennom hvordan man stiller inn kameraet for ulike typer situasjoner slik at man kan konsentrere seg mer på historiefortelling og komposisjon.

www.bj0rn.net

#Påmelding

Workshopen er åpen for alle med interesse for fotografi. Deltageravgiften er 1000,- for alle under 20 år, og 1200,- for alle over 20 år. Kurset krever at man har eget speilreflekskamera, men ellers ingen forkunnskaper. Registreringen er bindende. Når du har registrert deg vil du motta en epost fra oss med faktura. Fakturaen må være betalt minst en uke før kurset.

Navn:

Adresse:

Postnummer:

Poststed:

Telefon:

E-post:

Alder: